Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-05-23 16:41:41

debbie - Użytkownik

debbie
Użytkownik

Pytanie odnośnie LDAP

Witam! mam takie pytanie odnośnie LDAP:
Chodzi mi dokładnie o to że możliwość kożystania z danych danego usera w sieci domenowej
jest możliwa za pomocą udostępnionego folderu samba - /home/user.
W momencie logowania do domeny np z Windows XP tworzy się na danego usera profil moge sobie wrzucać dane na udotępniony folder(domowy) na serwer domenowy. Jest on dostępny jeżeli zalogouje się z innego kompa do na domene itd ( o to chodzi! OK) Ale czy jest możliwość że po zalogowaniu na obojętnie jakiego kompa do domeny na tego samego usera utworzy mi się na tej stacji katalog z danymi tego użytkownia i na każedej innej( dokładnie w tej samej lokalizacji) Czyli gdziekolwiek bym się zalogował  na tego samego usera po zalogowaniu będe miał np na pulpicie katalog z tymi samymi danymi i cokolwiek tam wrzuce - po zalogowaniu na innej stacji będe mógł z tego korzystać. Był bym wdzięczny za pomoc.

debbie
Wrócę jak zjem zupę i drugie danie - tyle
a oto ta zupa:

Stopka forum