Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jest jakis skaner antyrirusowy skanujacy windowsowe wirusy? Mam na windowsowej partycji paskudnego wirusa i sie go pozbyc nie moge pomyslalem ze moze z linuxa go czyms przeskanuje.
Na linuksie rezygnuje się raczej z używania antywirusów:) Jest kilka skanerów które odpowiedzialne są za filtrowanie poczty ale tak jak mówię rzadko się je używa. Zainstaluj na windowsie Kaspersky Anti-Virus lub NOD32 (obydwa programy są przez 30 dni darmowe) I nie ma bata że któryś z nich nie wywali tego co zagnieździło Ci się na dysku.
wariat_21 napisał(-a):
Jest jakis skaner antyrirusowy skanujacy windowsowe wirusy? Mam na windowsowej partycji paskudnego wirusa i sie go pozbyc nie moge pomyslalem ze moze z linuxa go czyms przeskanuje.
clamav
wariat_21 napisał(-a):
odpal spod linuxa skaner online Trend Micro. Jedyny który używa Javy a nie ActiveX więc na linuxie powinien iśc. No chyba że byś spróbował przez wine odpalić IE i spod IE jakieś inne skanery.
A jak chcesz działać na windowsie, to możesz ściągnąć taki programik co się GMER nazywa. Za jego pomocą ubijesz wszystkie procesy i odpalisz przez niego skaner online. Nie ma bata, żeby coś się ukryło.
Lewiatan napisał(-a):
wariat_21 napisał(-a):
odpal spod linuxa skaner online Trend Micro. Jedyny który używa Javy a nie ActiveX więc na linuxie powinien iśc. No chyba że byś spróbował przez wine odpalić IE i spod IE jakieś inne skanery.
A jak chcesz działać na windowsie, to możesz ściągnąć taki programik co się GMER nazywa. Za jego pomocą ubijesz wszystkie procesy i odpalisz przez niego skaner online. Nie ma bata, żeby coś się ukryło.
Clamav w zupełności wystarczy :)