Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
czy LFTP oferuje regulację transferu podobnie jak rtorrent ??
Jeśli nie, to jak zrobić cos takiego co zmniejszało by transfer LFTPa żeby inni ludzie mogli korzystać bez lagów z WEBa ??
Próbowałem bawić się HTB ale to wyższa szkoła jazdy ... :-)
pozdro
OUTgoing transfer? - Postaw shaper.
larret napisał(-a):
OUTgoing transfer? - Postaw shaper.
ok, troche jaśniej
postawiłem sobie w domku malutki serwerek (VIA epia, bardzo energooszczedny), glownie z myslą o zasysaniu roznych rzeczy i dzieleniu pasma (ale tego jeszcze nie zrobilem :-) HTB na razie mnie pokonało ), bez koniecznosci wlaczonego kompa non stop.
No i na tym serwerku sciagam z mojego shella za pomoca FTPa, ale niestety LFTP wykorzystuje max lacza, tak ze na pozostalych kompach ledwo co stronki dzialają, o poczcie można zapomnieć.
Jak wracam na chate to chciałbym delikatnie ograniczyć jego ściąganie bez konieczności stopowania...
Mi przyszło korzystać z shaperd (napewno jest w paczkach), ale słyszałem też o trickle, ponoć very user friendly...
man lftp napisał(-a):
net:limit-rate (bytes per second)
limit transfer rate on data connection. 0 means unlim-
ited. You can specify two numbers separated by colon to
limit download and upload rate separately.
Podrozdział sekcji Settings.
Ostatnio edytowany przez Minio (2008-04-13 14:53:24)
larret napisał(-a):
Mi przyszło korzystać z shaperd (napewno jest w paczkach), ale słyszałem też o trickle, ponoć very user friendly...
ok zainteresuje sie tym,
ale mam jeszcze jedno pytanko: czy podział łącza który definiuje się na serwerze, dotyczy tylko komputerów dla których serwer dzieli łącze czy serwerek okraja także sobie pasmo ??
Z pytania wnioskuję że serwer działa też jako router. Shaper ogranicza pasmo dla sprzętu na którym jest skonfigurowany.