Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie
Zrobiłem remove aplikacji. Pliki z etc usunąłem ręcznie. Teraz jak instaluję ją ponownie to nie tworzy mi plikow konfiguracyjnych. O co chodzi?
dzięki
tripoli
Ostatnio edytowany przez tripoli1 (2008-04-07 13:38:23)
Zdaje się, że nie zgrywa ponownie plików konfiguracyjnych, bo wie, że ostatnio nie nakazałeś ich usunięcia. Jak chcesz żeby ci usuwało pakiet razem z plikami konfiguracyjnymi, to uruchom aptitude (lub apt-get) z opcją remove i przełacznikiem --purge np. "aptitude remove --purge audacious".
a jeżeli chcesz usunąć pliki konfiguracyjne, jeżeli wcześniej odinstalowałeś bez --purge, to możesz je usunąć za pomocą polecenia dpkg --purge pakiet
aptitude remove --purge audacious usunąć usunie ale prosze sprawdzić w katalogu domowym pliki ukryte oraz zawartość kataloczku /etc/share zawsze zostaną jakieś puste katalogi czy pozostałości logów głupie ale prawdziwe
Dzięki
Oto chodziło:)
tripoli