Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam MT na PC i są problemy z uruchomieniem tego kompa, mianowicie pali się dioda na płycie głównej i kable są ok, a komp nie chce wstać, czy może być uszkodzony procek?
Po kolei sprawdzaj pamięc,procek i płyta główna. Komp wydaje z siebie jakieś odgłosy? Chodzi mi o piski "biosowe". Nie chce wstać ? Tzn. że nawet nie zakręci wiatrakiem czy coś w tym stylu ? Zasilacz jest sprawny ?
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2008-03-26 17:18:06)
Komp nie wydaje z siebie żadnych odgłosów. Zasilacz działa, ramy też.
A wiatrak na procku obraca się? Wszystko jest podociskane jak należy ? Karta graficzna siedzi jakaś w tym PC - jak siedzi to może ona powodować konflikt ?
Ja ostatnio miałem podobny problem, tylko że w moim przypadku w trakcie gdy komp chodził odpiął się radiator z procka hehe Nie wiem jak to możliwe o.O Więc kupiłem nowego procka bo ukruszył się rdzeń i okazało się że to jednak nie procek tylko płyta padła o.O. Wiatraki się kręcą, wszystkie części oprócz płyty sprawdziłem. I tak zakończyła się moja przygoda z tym kompem, leży w kącie teraz ;) W zasadzie moja wypowiedź powinna być w dziele humor ;p