Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
mam zainstalowaną sieciową drukarkę hp laserjet 3390, wszystko działa ładnie spod windy ale spod Linuksa niestety mam jeden problem. Drukarkę sobie zainstalowałem bez najmniejszych problemów, daję drukowanie jakiegoś dokumentu i wtedy drukuje, ale za każdym razem muszę wstać od biureczka, podejść do drukarki i wcisnąć przycisk OK, ma ktoś pomysł jak to ustawić pod Linuksem żebym nie musiał się gimnastykować bez przerwy, dodam tylko że drukarka znajduje się na drugim końcu pomieszczenia a czasami zdarza mi się dość sporo drukować, proszę o pomoc :-)
Ostatnio edytowany przez mesiu84 (2008-03-20 12:46:25)
już znalazłem rozwiązanie, tak do informacji dla innych to aby to działało polecam ściągnąć z http://openprinting.org najnowszy sterownik i nie korzystać z tych co są standardowo w CUPS'ie
To jest dokładnie tak jak z HP1020, 1018. Zastosowanie sterownika foo2zjs z repo kończy się drukiem na 2/3 strony, lub wcale. Dopiero sterownik oryginalny ze strony foo2zjs daje wszystkie opcje drukarki
Strony: 1