Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
checking MOZ_GTK2_CFLAGS... -I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/atk-1.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/libpng12
checking MOZ_GTK2_LIBS... -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lm -lpangocairo-1.0 -lpango-1.0 -lcairo -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -ldl -lglib-2.0
configure: error: --enable-application=APP is required
debian:/home/loko/Desktop/mozilla#
Wie może ktoś czego potrzebuję aby dokończyć kompilacje??
Ostatnio edytowany przez Semerchet (2008-03-06 12:26:13)
AgayKhan napisał(-a):
dodać do sources.list deb-src
potem apt-get sources iceweasel
pobierze źródełka a w control będzie wypisane, jakie zalezności trzeba zainstalować.
Wszystko zainstalowane. W rozwiązaniu tego problemu pomogła ta strona:
http://developer.mozilla.org/en/docs/Configuring_Bu … ith_an_Objdir
Trzeba było utworzyć plik .mozconfig (w katalogu z plikami):
echo "# My first mozilla config" > .mozconfig
i dodać taki wpis:
ac_add_options --enable-application=APP ac_add_options --enable-application=browser
Ostatnio edytowany przez Semerchet (2008-03-10 15:52:07)
odświeże temat...
skompilowałem sobie Firefoxa ze źródeł, tak konfigurując go:
./configure --enable-application=browser --enable-update-channel=release --enable-update-packaging --enable-optimize --disable-debug --disable-tests --enable-official-branding --disable-gnomevfs --disable-gnomeui --disable-necko-wifi
a teraz pytanie: jak zrobić żeby był on po polsku po instalacji?
doinstalowanie pakietu (paczki xpi) nie podziałało :(
(dokładnie tego: ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/3.6.3/linux-i686/xpi/pl.xpi)
chociaż widać go w dodatkach to Firefox w 100% leje na to jest po angielskiemu :(
mam Debiana 64bitowego i mam fazę mieć Firefoxa w miejsce Iceweasela :P
próbowałem zrozumieć Gentoową instrukcję kompilacji dla Emerge - ale nie zrozumiałem jak on 'dorzuca' ten xpi podczas kompilacji
1. Sprawdź ustawienia locali i zmiennej LANG — może po prostu masz angielskie locale i dlatego Firefoksa również po angielsku?
2. Jak zainstalowałeś plik XPI? W Gentoo oni go po prostu kopiują do podfolderu extensions w katalogu instalacyjnym Firefoksa.
3. Jeśli plik XPI jest tam gdzie trzeba:
about:config -> general.useragent.locale -> ustaw na pl-PL -> uruchom ponownie Firefoksa
BTW — poradę nr trzy znalazłem w googlach, pierwszy wynik przy frazie „firefox change language” — nie mogę powiedzieć żeby było to szczególnie wymagające...
dzięki...
wymagające nie było, ale ja szukałem tylko i tylko i tylko do kompilacji jak zmienić język, znalazłem nawet wśród opcji "./configure" opcję do zmiany języka, ale to sie pultało coś... a wystarczyło tylko zmienić lank w ustawieniach... - podziękował
sorry za zaśmiecanie forum ale może ktoś tak bystry jak ja zada znów podobne pytanie to będzie miał odpowiedź ;)