Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No więc tak ostatnio dostałem kartę Ati 9600, a jako, że mam w kompie zdecydowanie starszą 9200 postanowiłem je podmienić. No i tu zaczął się problem. Komputer po wrzuceniu nowej karty wogóle się nie botuje, a monitor zachowuje się tak jakby nie miał zupelnie kontaktu z kompem. (cały czas zaświecona dioda pomarańczowa). Kartę sprawdzałem na komputerze znajomego i na tymże bez problemów wystartował, więc przypuszczam, że może to być wina płyty głównej albo coś. Moja płyta to u 8798Pro z biostara. No i tak szczerze nie mam pojęcia jak zmusić kartę do działania. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem.
Może być że BIOS nie czyta tej karty i jego upgrade powinno pomóc. Z drugiej strony, jest czasem tak, że karta przy konkretnrj konfiguracji sprzętowej nie będzie banglała i już :)