Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Potrzebna mi dystrybucja z javą i różnymi środowiskami programistycznymi (od ciężkich do leciutkich). Najlepiej gdyby działała na lekkim środowisku graficznym. Powinna zawierać przeglądarkę internetową i mieścić się na jednym cd. Wskazanym by było, by sama montowała partycje i miała obsługę ntfs. Znacie takie coś? Potrzebne mi do szkoły, bo na tych zawirusowanych windowsach nie da się za wiele zrobić...
Szczerze? IMHO źle podchodzisz do problemu. Systemy Live są dość zachłanne jeśli chodzi o RAM, z takim live'owym balastem programowanie -- i to w Javie, która jest jaka jest -- nie jest moim zdaniem zbyt szczęśliwym pomysłem.
Lepiej kup pół litra i pogadaj z psorem na temat instalacji GNU/Linuksa na dysku specjalnie dla ciebie, ew. machnij sobie system na pendrive'ie -- w obydwu przypadkach jakikolwiek "system bazowy" wybierzesz, JDK możesz zainstalować we własnym zakresie.
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-01-16 22:01:58)
azhag napisał(-a):
Szczerze? IMHO źle podchodzisz do problemu. Systemy Live są dość zachłanne jeśli chodzi o RAM, z takim live'owym balastem programowanie — i to w Javie, która jest jaka jest — nie jest moim zdaniem zbyt szczęśliwym pomysłem.
Ciężko się niekiedy pracuje na LiveCD. Jak profesorek jest logiczny to pozwoli Ci zainstalować normalne distro. Wtedy masz Jave, ulubioną dystrybucje i komfort pracy ( czasem wyjący napęd CD/DVD zaczyna być irytujący przy LiveCD ) na dostosowanym systemie do własnych potrzeb.
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2008-01-16 22:23:18)