Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
1. Pobrałem ueagle-data-1.1.tar.gz
2. Zainstalowałem go.
3. Zmieniłem pliki:
/etc/ppp/peers/net24
ock defaultroute noipdefault noauth holdoff 4 maxfail 25 persist asyncmap 0 lcp-echo-interval 2 lcp-echo-failure 7 name xxxxxxx@yyyyyyyyyy user xxxxxxx@yyyyyyyyyyl plugin pppoatm.so 0.35
/etc/ppp/chap-secrets & pap-secrets
# Secrets for authentication using CHAP # client server secret IP addresses "xxxxxxx@yyyyyyyyyy" * "zzzzzzz" *
gdzie "xxxxxxx@yyyyyyyyy" to nazwa użytkownika, a "zzzzzzzzz" to hasło do netii.
4. Dodałem DNS-y (/etc/resolv.conf)
nameserver 194.204.152.34 nameserver 194.204.159.1
5. Po wpisaniu
pppd call net24
odpowiada
Plugin pppoatm.so loaded.
a neta jak nie było tak nie ma
sprawdzałem chyba z pięć razy i niby wszystko ok normalnie mózg staje a reszta odpada
to na razie mój największy problem z Debianem jak na razie nie rozwiązany
ponadto w ustawieniach sieci wykrywa mi modem ale wskazuje że podobno jest odłączony
proszę o pomoc już chyba z pół roku z tym walczę
Ja Ci coś podpowiem.
Wyprobuj ubuntowe UBUDSL.
Przedwczoraj zainstalowałem sąsiadowi siduxa i zastosowalem tam ubudsl i zabanglalo z kopa.
Fakt na neostradzie ale jak widziałem w opcjach ma tez netię.
Wystarczylo pobrać z ich stronki dwa deby z ubu dsl i z firmware do modemu.
Zainstalowac i w grafice prosta instalacja łatwiejsza niż na Shicie.
To tylko pomysł.
Pozdrawiam
a jak nie bedzie działał to zrób tak
tez zjadłem na tym troche zebów dlatego nikomu nie instaluje linucha na tym syfie sagem
jak konfigurujesz połączenie to nie zaznaczaj opcji automatyczne uruchomienie przy starcie,
a później odpalaj internet przez terminal
sudo /etc/init.d/ubudsl start
Junkers napisał(-a):
4. Dodałem DNS-y (/etc/resolv.conf)
Kod:
nameserver 194.204.152.34 nameserver 194.204.159.1
netia czasami nie ma innych dns-ów, albo nic nie wstawiaj do /etc/resolc.conf, tylko do pliku /etc/ppp/peers/net24 dopisz opcję
usepeerdns
Aby skonfigurować połączenie ADSL za pomocą UbuDSL:
* Pobierz pakiet instalacyjny aplikacji
UbuDSL 0.5 (i386)
UbuDSL 0.5 (amd64) tylko Ubuntu 7.10+
ja mam amd64 :/ eee... im sie tylko przypadkowo pominęło Debiana czy na nim nie chodzi ???