Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Jak "wyłuskać" załączniki z listów przychodzących i zapisać je w jakimś katalogu pozostawiając oryginalne nazwy plików (są to pliki tekstowe i nie maja powtarzających się nazw)?Oczywiście wszystko ma chodzić w tle.
Po zabawach z różnymi programami działającymi w konsoli do odbierania poczty, wytoczyłem przeciwko mojemu problemowi niezłe "działo". Postawiłem sobie własny serwer pocztowy (postfix+mysql+clamd+amavis). Sądziłem, że przy pomocy amavisa bedę mógł zapisywać te moje nieszczęsne załączniki. Serwer chodzi, amavis do spółki z clamd świetnie odrzucają wirusy testowe. Ale jak teraz spowodować, aby amavis po oddzieleniu od poczty załączników (powiedzmy od określonego nadawcy i/lub określonego odbiorcy listu) zapisałm mi go gdzieś przed ponownym połączeniem i przekazaniem listu? Te moje załączniki nie są wirusami - to czysty teks.