Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam! borykam się z dosyć prostą a jednak niby trudną sprawą. Chciałem napisac skrypt w bashu który zaloguje mi sie przez ftp na serwer wejdzie do danego katalogu i usunie z niego plik! Czyli logowanie ftp podanie usera i hasło wejście i usunięcie pliku. oczywiście po uruchomieniu skryptu w bashu. najlepsze jest to że kiedys to robiłem ale dokladnie niepamiętam jak automatem przejść hasło i usera. bo ftp -u niedziała mi. BYł bym wdzięczny za informacje:)
zamontuj zasób ftp za pomocą curlftpfs, prościej się nie da
debbie napisał(-a):
Witam! borykam się z dosyć prostą a jednak niby trudną sprawą. Chciałem napisac skrypt w bashu który zaloguje mi sie przez ftp na serwer wejdzie do danego katalogu i usunie z niego plik! Czyli logowanie ftp podanie usera i hasło wejście i usunięcie pliku. oczywiście po uruchomieniu skryptu w bashu. najlepsze jest to że kiedys to robiłem ale dokladnie niepamiętam jak automatem przejść hasło i usera. bo ftp -u niedziała mi. BYł bym wdzięczny za informacje:)
man ftp
PLIK .netrc
resztę sam doczytaj
debbie Proszę, prościej się już chyba nie da:)
#! /bin/bash FILE_TO_REMOVE=/x/remove.me # ftp settings FTPHOST="localhost" FTPUSER="login" FTPPASS="haslo" #-------------------------------- ftp -nv <<EOF open ${FTPHOST} user ${FTPUSER} ${FTPPASS} dele ${FILE_TO_REMOVE} quit EOF
Ostatnio edytowany przez HunteR (2007-11-15 14:51:59)