Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Jak wyżej.
killall -9 unity
:D
Próbowałeś Debiana zainstalować? :) W nim nie ma Unity i tego paska.
1. zainastalować stare łubuntu
2. zainstalować debiana i nauczyć się coś o linuxie
$ sudo apt-get install gnome-shell
To może konkurs na najbardziej absurdalne „rozwiązanie” tego problemu? ;)
Można odinstalować gnome i zainstalować fluxbox'a :D Wygrałem?
Nie, zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie jest zbyt sensowne. :P
Zainstalować stare ubuntu na innej partycji na tym samym dysku i czekać aż nastąpi typowa wymiana wiedzy między starym a nowym.
Proponuje przysłonić lewą stronę ekranu jakimś kwiatkiem.
Ewentualnie nakleić jakiś pasek z estetycznym wzorkiem, który to dostarczy wrażeń artystycznych przy ciągłych technicznych zajęciach.
Zamiast wzorka może też być praktyczna ściągawka z podstawowymi poleceniami konsolowymi ;)
Równie dobrze, można też uciąć kawałek monitora kątówką... Wygrałem? :D
... albo uruchamiać z autostartem zmaksymalizowany jakiś program np. edytor tekstu ;]
Z tego co pamietam w GDM wybierasz Gnome Classic, tyle że ta opcja daje nam typowy "gnome 2.3" w odczuciu.
Ja chyba zaczne karać za ponad przeciętną głupotę... Po co na siłę kogos uszcześliwiać Debianem?
Chcę upodobnić ubuntu do Mac OS X. Dlatego nie chcę tego paska..............
Odinstalowałem ten unity
qluk napisał(-a):
Z tego co pamietam w GDM wybierasz Gnome Classic, tyle że ta opcja daje nam typowy "gnome 2.3" w odczuciu.(...)
W 11.10 nie ma już gnome classic; jest unity 2d.
radziojedi napisał(-a):
qluk napisał(-a):
Z tego co pamietam w GDM wybierasz Gnome Classic, tyle że ta opcja daje nam typowy "gnome 2.3" w odczuciu.(...)
W 11.10 nie ma już gnome classic; jest unity 2d.
Jest, sam używam.
neo386 napisał(-a):
Chcę upodobnić ubuntu do Mac OS X. Dlatego nie chcę tego paska..............
Odinstalowałem ten unity
Jeśli jesteś eksperymentatorem to skorzystaj ze skryptu, który zamieni Ubuntu w elementaryOS. Opis oraz wrażenia pod linkiem http://www.dobreprogramy.pl/Imago/Przyjrzyjmy-sie-L … ha,30497.html i będziesz miał system macopodobny ;)
Jak to nie ma gnome w 11.10 a ja co niby mam? Wystarczy zmienić sesje na gnome classic.
Swoją drogą muszę w końcu zobaczyć co to jest to Gnome 3 i właśnie je instaluję...
Ostatnio edytowany przez marg1 (2012-03-01 14:46:42)
Nie, nie mmusisz. Też tak myślałem i oto skończyłem na XFCE 4.8 ;)
A co do tematu:
1. Zmienić repo na debianowe i zaktualizować system
lub
2. skonfigurować wszystko, co potrafisz skonfigurować i zaktualizować wydanie (warto przygotować sobie wcześniej jakąś płytkę instalacyjną ;) )
W 11.10 domyślnie nie ma już standardowo zwykłego Gnome.
Dopiero po doinstalowaniu gnome shell lub gnome classic będzie taka opcja podczas logowania.
Strony: 1