Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Cały system (Wheezy i Xfce4) już mam prawie zrobiony pozostały dwie sprawy, podane w temacie czyli Flash Player i Java. Od rana siedzę i szukam jak mam to zainstalować. Ja nie wiem czy ja jestem jakiś... Nie wiem.
Flash - próbowałem z paczkami ze strony. (setki przejrzanych stron, forum itp.) Potem z tego http://repo.dug.net.pl/dfr/ i stanęło na tym ze nie mogę potwierdzić instalacji, nie mam pojęcia dlaczego...
thebocios@Cube:~$ gksu aptitude install dfr-debian-keyring Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: dfr-debian-keyring 0 pakietów aktualizowanych, 1 instalowanych, 0 do usunięcia i 52 nie aktualizowanych. Do pobrania 3220 B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 20,5 kB. UWAGA: zostaną zainstalowane niepewne wersje podanych pakietów! Niepewne pakiety mogą zagrozić bezpieczeństwu systemu. Kontynuuj instalację tylko jeżeli dobrze wiesz co chcesz zrobić. dfr-debian-keyring Zignorować ostrzeżenie i kontynuować? Aby kontynuować, napisz "Yes", aby przerwać, napisz "No": Odpowiedź nie rozpoznana. Napisz "Yes" lub "No". Zignorować ostrzeżenie i kontynuować? Aby kontynuować, napisz "Yes", aby przerwać, napisz "No": Yes
Java - instalowałem z ich strony http://java.com/pl/download/help/linux_install.xml
Ani .rpm ani .bin nie działają.
Jakieś propozycje jak mogę to rozwiązać, od 10 siedzie nad tym... Jestem dość początkującym użytkownikiem i chciałem się nauczyć trochę instalując Debiana a nie na łatwiznę i Ubuntu ale naprawdę już mnie ochota przeszła i mam dość :(
Flash to banał:
apt-get install flashplugin-nonfree
Co do Javy to masz kilka możliwości. Na forum jest kilka wątków o tym.
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=20420
TheBocios napisał(-a):
Java - instalowałem z ich strony http://java.com/pl/download/help/linux_install.xml
Ani .rpm ani .bin nie działają.
, bo nie masz instalować rpmów tylko deby-niestety na stronie javy ich nie ma(mozna przekonwertować paczkę alienem, a rpmy to np. do suse czy mandriva- w debianie rpmy nie sa używane bo są paki .deb)
Omg... Ok Flash działa...
Już kombinuje z Java
Możesz zainstalować openjdk
sudo apt-get install openjdk-6-jdk icedtea6-plugin
Jest już niby OpenJDK 7, ale jakiś niekumaty
Fervi
PS. Albo szukaj oryginalnej Javy
fervi napisał(-a):
Możesz zainstalować openjdk
Kod:
sudo apt-get install openjdk-6-jdk icedtea6-pluginJest już niby OpenJDK 7, ale jakiś niekumaty
Fervi
OpenJDK 7 działa zdecydowanie lepiej niż 6. W poprzednim linku są już wszystkie niezbędne informacje.
BTW Z tym sudo to chyba się zagalopowałeś z Ubuntu ;)
Działa... Usuńcie ten temat bo mi wstyd za siebie ;(
Dziękuje bardzo jesteście jak zwykle niezastąpieni :)
fervi napisał(-a):
Szukać może, ale w repozytorium nie znajdzie.
TheBocios: na DUG-u z zasady tematów nie zamykamy i nie usuwamy (poza wyjątkowymi sytuacjami). Będziesz musiał z tym wstydem jakoś żyć ;) .
Minio napisał(-a):
Będziesz musiał z tym wstydem jakoś żyć ;) .
To oficjalnie ogłaszam, ze tego tematu nie było i go tutaj nie widzicie :P
hłe hłe, TheBocios miał problem z zainstalowaniem flasha i javy… :P :D :D
ArnVaker napisał(-a):
ArnVaker zobaczysz jak też się z Ciebie będę śmiał jak czegoś nie będziesz wiedział, i masz powiedziane Pani! xD
TheBocios napisał(-a):
ArnVaker napisał(-a):
ArnVaker zobaczysz jak też się z Ciebie będę śmiał jak czegoś nie będziesz wiedział, i masz powiedziane Pani! xD
Widzisz Arni, masz przerąbane.
:xD
ArnVaker napisał(-a):
+1
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-02-11 12:35:27)
Uuu Arni teraz bedzie pisał już tylko na debian.linux.pl swoje problemy ;)