Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy są skróty klawiszowe/akcje do openbox'a dzięki którym można zrobić aby okno zajmowało pół monitora? Chodzi mi o coś takiego jak w WIN 7 kiedy przeciągnie się okno na lewo lub prawo.
Szukałem i nic nie znalazłem a przydatne takie coś by było
Sam openbox nie ma nic takiego, albo ja nie wiem żeby miał.
Podejrzewam, że będziesz musiał mu pomóc http://pytyle.com/ albo https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=64100
Pytyle spoko działa dzięki
Działa także spokojnie przy wykorzystaniu myszy oraz klawiszy (u mnie ctrl+kliknięcie lewym przyciskiem w okno ustawia je na lewej połowie ekranu, ctrl+kliknięcie prawym przyciskiem ustawia na prawej połowie ekranu). Wykorzystałem akcje MoveResizeTo oraz MaximizeVert.
zbig napisał(-a):
Działa także spokojnie przy wykorzystaniu myszy oraz klawiszy (u mnie ctrl+kliknięcie lewym przyciskiem w okno ustawia je na lewej połowie ekranu, ctrl+kliknięcie prawym przyciskiem ustawia na prawej połowie ekranu). Wykorzystałem akcje MoveResizeTo oraz MaximizeVert.
Mógłbyś wkleić configa? Takie coś mi styka w zupełności ;D
giegiel zobacz takie coś, tylko sobie wartości wstaw odpowienie do rozdzielczości
<keybind key="W-w"> <action name="MoveResizeTo"> <x>0</x> <y>0</y> <width>640</width> <height>1020</height> </action> </keybind>
Proszę bardzo
<mousebind button="C-Left" action="Click"> <action name="MoveResizeTo"> <x>0</x> <y>0</y> <width>512</width> </action> <action name="MaximizeVert"/> </mousebind> <mousebind button="C-Middle" action="Click"> <action name="ToggleMaximizeFull"/> </mousebind> <mousebind button="C-Right" action="Click"> <action name="MoveResizeTo"> <x>512</x> <y>0</y> <width>512</width> </action> <action name="MaximizeVert"/> </mousebind>
umieściłem w
<context name="Frame">
Wykorzystując akcję MaximizeVert nie muszę się martwić o wysokość panela i uwzględnienia jego wartości w konfiguracji (panel mam na górnej krawędzi ekranu).
Ostatnio edytowany przez zbig (2011-04-19 23:35:50)
Super! TEraz jest gicior!
pozdro