Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Czy są skróty klawiszowe/akcje do openbox'a dzięki którym można zrobić aby okno zajmowało pół monitora? Chodzi mi o coś takiego jak w WIN 7 kiedy przeciągnie się okno na lewo lub prawo.
Szukałem i nic nie znalazłem a przydatne takie coś by było

Użytkownik

Sam openbox nie ma nic takiego, albo ja nie wiem żeby miał.
Podejrzewam, że będziesz musiał mu pomóc http://pytyle.com/ albo https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=64100

Członek DUG

Pytyle spoko działa dzięki

Użytkownik

Działa także spokojnie przy wykorzystaniu myszy oraz klawiszy (u mnie ctrl+kliknięcie lewym przyciskiem w okno ustawia je na lewej połowie ekranu, ctrl+kliknięcie prawym przyciskiem ustawia na prawej połowie ekranu). Wykorzystałem akcje MoveResizeTo oraz MaximizeVert.

Członek DUG

zbig napisał(-a):
Działa także spokojnie przy wykorzystaniu myszy oraz klawiszy (u mnie ctrl+kliknięcie lewym przyciskiem w okno ustawia je na lewej połowie ekranu, ctrl+kliknięcie prawym przyciskiem ustawia na prawej połowie ekranu). Wykorzystałem akcje MoveResizeTo oraz MaximizeVert.
Mógłbyś wkleić configa? Takie coś mi styka w zupełności ;D

Użytkownik

giegiel zobacz takie coś, tylko sobie wartości wstaw odpowienie do rozdzielczości
<keybind key="W-w">
<action name="MoveResizeTo">
<x>0</x>
<y>0</y>
<width>640</width>
<height>1020</height>
</action>
</keybind>Offline

Użytkownik

Proszę bardzo
<mousebind button="C-Left" action="Click">
<x>0</x>
<y>0</y>
<width>512</width>
</action>
<action name="MaximizeVert"/>
</mousebind>
<mousebind button="C-Middle" action="Click">
<action name="ToggleMaximizeFull"/>
</mousebind>
<mousebind button="C-Right" action="Click">
<x>512</x>
<y>0</y>
<width>512</width>
</action>
<action name="MaximizeVert"/>
</mousebind>umieściłem w
<context name="Frame">
Wykorzystując akcję MaximizeVert nie muszę się martwić o wysokość panela i uwzględnienia jego wartości w konfiguracji (panel mam na górnej krawędzi ekranu).
Ostatnio edytowany przez zbig (2011-04-19 23:35:50)

Członek DUG

Super! TEraz jest gicior!
pozdro